Pinksterontbijt

Datum: maandag 21 mei a.s. – Tweede Pinksterdag
Aanvang: 10:00 uur – er zijn geen vaste plaatsen aan de tafel, je kunt dus gewoon aanschuiven.
Afloop: 12:00 uur
Locatie: Onze winkel (Grotekerksbuurt 53) is het middelpunt van de tafel. Als je hier naartoe komt dan zie je de tafel heus niet over het hoofd.
Prijs kaartje: 10,00 euro per plekje aan de ontbijttafel – te koop in onze winkel vanaf woensdag 21 maart a.s. tot en met zondag 13 mei a.s.
Verwacht aantal mensen: 2500 (!)
Aantal vrijwilligers nodig: 100
Uitreiking cheque: 12:00 uur – aan de voet van de Grote Kerk

Doe even je ogen dicht: op een mooie Pinksterdag met vrienden, buren en andere Dordtenaren ontbijten aan een wel heel lange picknicktafel. Een ontbijttafel aan de voet van de Grote Kerk. Ontbijten tussen (pak)huizen van honderden jaren oud, het mooiste decor van Nederland! Vanaf de Pottenkade, over de Grotekerksbuurt naar het Stadhuisplein, de Voorstraat op en over de Pelserbrug terug naar onze winkel. Een tafel vol Nobel’s brood, croissants, beignets, verse sinaasappelsap, bio kaas uit Kinderdijk, jam en boeren roomboter. Proef je de warme croissant al? Voel je de zon al op je gezicht? Een ontbijt waarbij je zelf je bord, bestek en een beker of glas meeneemt. En waar je samen praat, lacht en eet. Waar mooie ontmoetingen ontstaan. En ook belangrijk: een ontbijt voor het goede doel! 

Goede doel
Met jouw deelname steun jij de kleine Arnau Frerichs, een van onze jongste gasten en vechtend tegen kanker, die ondanks zijn ziekte poppen en speelgoed inzamelt voor het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, waar hij patiënt is. Wij zullen Arnau een cheque overhandigen die hij samen met zijn ouders en pedagogen van het PMC geheel mag besteden bij de duurzame speelgoedwinkel Juffrouw Pollewop in Dordrecht!

Vrijwilligers
Wij verwachten een reuze ontbijttafel en wij kunnen alle hulp goed gebruiken. Het maakt alles vast nog veel leuker als we het ontbijt met jullie in goede banen kunnen leiden. Als vrijwilliger krijg je op de dag zelf drie of vier ‘eigen’ tafels (acht personen per tafel) toegewezen. Jij zorgt dat het ontbijt op jouw tafels klaarstaat voor aanvang en je neemt de kaartjes van de deelnemers in. En natuurlijk help je mensen en beantwoord je vragen. En na afloop zorg je ook dat jouw tafels weer leeg zijn. Verwachte duur: van 8:00 tot 13:00 uur.

We hebben ook sterke mannen en vrouwen nodig voor de opbouw van de ruim 300 picknicktafels, vroeg in de ochtend, zo rond 6:00 uur. En ook weer voor de afbouw, vanaf 12:30 uur.

We zouden het super leuk vinden om met een groot team een succes te maken van dit ontbijt! Door jouw aanmelding help je ons enorm… Alle details en rooster volgen uiteraard nog via e-mail.
Aanmelden kan via het kopje ‘aanmelden als vrijwilliger’ onder ‘Pinksterontbijt’ in de menubalk.

Tip: hoe je ook komt, kom toch liever niet met de auto. Parkeerplaatsen zijn in de binnenstad beperkt aanwezig. 
Tip:
vergeet je bord, bestek en beker/glas niet!

Wij hebben er heel veel zin in!

Sander en Willemijn Nobel, Nobel’s Brood